Jadłospis Przedszkola

Jadłospis Przedszkola

DZIEŃ TYGODNIA, DATA

 

MENU PRZEDSZKOLA

PONIEDZIAŁEK

15.03.2021

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie, pszenne i wieloziarniste z masłem, wędliną, pastą śledziową i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.

(Alergeny: 1,4,7).

II śniadanie Owoce- jabłko, banan.
Obiad Zupa krupnik na wywarze z jarzyn, z ziemniakami, kiełbasą i natką pietruszki, pierogi z serem, masłem i cukrem, kompot jeżynowy. Kiwi.

(Alergeny: 1,7,9).

Podwieczorek Kisiel, chleb pszenny z masłem, mandarynka.

(Alergeny: 1,7).

WTOREK

16.03.2021

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie, wieloziarniste i pszenne z masłem, wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem.

(Alergeny:1,7).

II śniadanie Owoce-jabłko.
Obiad Rosół wołowo-drobiowy na wywarze z jarzyn z lanym ciastem i natką pietruszki, ziemniaki, steki drobiowe, marchewka z jabłkiem, kompot malinowy.

(Alergeny: 1,3,7,9).

Podwieczorek Grysik z masłem, cukrem i kakao, chrupki kukurydziane, jabłko.

(Alergeny-1,7).

ŚRODA

17.03.2021

Śniadanie Zupa mleczna z makaronem literki, pieczywo pszenno-żytnie, pszenne i wieloziarniste z masłem.

(Alergeny:1,7).

II śniadanie Owoce-jabłko.
Obiad Zupa krem z zielonego groszku na wywarze z jarzyn z grzankami i natką pietruszki, ziemniaki, frykadele wieprzowe w sosie własnym, sałatka z kapusty czerwonej z cebulą, kompot jeżynowy.

Alergeny: 1,9)

Podwieczorek Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, wędliną i ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem.

(Alergeny:1,7).

CZWARTEK

18.03.2021

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie, pszenne i wieloziarniste z masłem, wędliną i pomidorem, kakao/woda mineralna.

(Alergeny:1,7).

II śniadanie Owoce-jabłko.
Obiad Zupa kapuśniak na wywarze z jarzyn z ziemniakami i natką pietruszki, ryż, potrawka z kurczaka z warzywami, kompot wieloowocowy. Jabłko.

(Alergeny-1,9).

Podwieczorek Pieczywo pszenno-żytnie z masłem i serem żółtym, herbata owocowa, mandarynka.

(Alergeny:1,7).

PIĄTEK

19.03.2021

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie, pszenne i wieloziarniste z masłem, wędliną, serem żółtym i ogórkiem zielonym, herbata owocowa.

(Alergeny:1,7).

II śniadanie Owoce-jabłko.
Obiad Zupa grysikowa na wywarze z jarzyn z natką pietruszki, ziemniaki, filet z miruny w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy.

(Alergeny:1,4,7,9).

Podwieczorek Banan, chleb pszenno-żytni z masłem, kakao.

(Alergeny:1,7).

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Comments are closed.